یکی از اساسی ترین پیز هایی که برای یک فرو کنکوری مهم هس اینه که برنامه ریزی داشته باشه و بدون استرس با برنامه ای که داره پیش بره و درس بخونه و ما برای کنکور 98 برنامه هایی داریم ک که در ادامه به آن میپردازیم.
سرنوشت قطعی کنکور ۹۸ بالاخره مشخص شد
این اولین باری نیست که نظام آموزشی در ایران عوض شده و اولین باری نیست که یه سری مثل شما این نگرانی رو داشتند! اما خبر خوب اینه که دفعه های پیشینی که چنین اتفاقی افتاد سازمان سنجش دو سری سوال به دانش آموزان میداد و هر دانش آموز با توجه به کتاب هایی که خونده بود سوالات خودش رو انتخاب می کرد. اگر دانش آموز نظام قدیم بود سوالات نظام قدیم و اگر نظام جدید بود سوالات نظام جدید. این روند تا سه سال بعد از تغییرات هم ادامه پیدا کرد و بعد از اون فقط یک کنکور برگزار شد.
برنامه ریزی برای کنکور 98 ، اگه می خواد برنامه ریزی کنکور 98 باشه یا کنکور 97 . می خواد برنامه ریزی برای کنکور تجربی باشه یا کنکور ریاضی. حالا اگه شما می خواید، اسمشو جدول برنامه ریزی کنکور بزارید یا جدول برنامه ریزی درسی. اینا هیچ فرقی ندارن. همشون در یک چیز مشترک هستن. همشون برنامه ریزی کنکور هستن. همشون باید به مقدار لازم چاشنی موفقیت داشته باشند. همشون باید تو رو به موفقیت تو بزرگترین امتحان زندگیت برسونن.خیلی از کنکوریها این موضوع رو میدونن اما نمیتونن برنامه ریزی کنکور مناسب و اصولی برای خودشون داشته باشن به همین خاطر بیشتر روزها رو تو سردرگمی و آشفتگی سپری میکنن. اگر خواهان موفقیت در کنکور هستید حتما باید یک برنامه منسجم و خوب برای خودتون تنظیم کنید.برنامه ریزی شامل مراحل ماهانه، هفتگی و روزانه هست. یکی از خصوصیات برنامه ریزی اصولی حرکت از مقیاس های بزرگ به مقیاس های کوچیکه. برنامه ریزی ماهانه به این صورته که مباحث و دروسی رو که در طول یک ماه میخواید مطالعه کنید رو مشخص کنید مثلا چه فصل هایی از کتاب زیست و چه مباحثی از ریاضی و… باید بخونید. بهتره که حجم مطالعه رو هم مشخص کنید (مثلا ۸۰ صفحه ادبیات از صفحه فلان تا فلان). حالا برای برنامه ریزی هفتگی از حجم مطالعاتی و مباحثی که در برنامه ماهانه مشخص کردید کمک بگیرید، مثلا برای این هفته ۲۰ صفحه از اون ۸۰ صفحه ای که مشخص کردید و یا یک مبحث از مباحث مشخص شده کتاب ریاضی رو بخونید. کوچکترین مقیاس برنامه ریزی کنکور به صورت روزانه هست، حالا مباحث و حجم مطالعاتی برنامه هفتگی رو در روزهای هفته پخش کنید. مثلا برای خودتون تعیین کنید که روز شنبه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ از صفحه ۳۴ تا ۴۲ فلان کتاب یا نصف یک مبحث ریاضی رو مطالعه کنید و تست هاشو کار کنید.
البته خیلی از داوطلبا چون آزمون آزمایشی شرکت میکنن با برنامه این آزمون ها پیش میرن و چندان نیاز به برنامه ریزی بلند مدت ندارن. معمولا آزمون های آزمایشی هر دو هفته و سه هفته یکبار برگزار میشه، بنابراین اینجا بیشتر باید به برنامه ریزی هفتگی و روزانه اهمیت بدید.یکسری درسها هستن که ممکنه بعد از قبولی در دانشگاه دیگه رنگ اون رو نبینی اما برای اینکه نتیجه خوبی بگیری باید اونها رو بخونی. پس به جای اینکه غر بزنی که من عربی نمی خونم یا من از ریاضی بدم میاد با یک برنامه ریزی صحیح درسهایی که چندان علاقهای به اونها نداری رو مطالعه کن. تصورت این باشه که این درسها چقدر در آینده خودت تاثیر گذاره و درصد بالای اونها میتونه مسیر زندگیات رو عوض کنه.
البته میتونی از سیستم پاداش و مجازات هم استفاده کنی. بعد از اینکه برنامه درسی خودت رو اجرا کردی به خودت جایزه بده، مثلاً با خودت بگو «بعد از تموم کردن این فصل یه میان وعده خوشمزه میخورم.» یا «اگه تمام برنامه امروز رو اجرا کردم، میتونم امشب سریال مورد علاقم رو ببینم.». مسلما ساعتها خوندن درسی که بهش علاقه نداری تو رو خسته و بی حوصله میکنه پس با پاداش دادن به خودت مطالعه این درسها رو به فعالیتی لذت بخش تبدیل کن.